IK Vista

Tung förlust på Hovet

Precis som föregående år återfinns Hovslätts IK i samma serie som de röda eleganterna från Kaxholmen. Det man vet med säkerhet är att det alltid bjuds på tufft motstånd när man möter "Tabergsdalens Arsenal". Den klassiska anläggningen Hovet var skådeplatsen för dagen och IK Vista mönstrade en 11 man stark trupp där Vidar gjorde sin första match för året som burväktare.

1:a halvlek
Hovslätt sprudlade av spelglädje i inledningen och bollen gick som på ett snöre genom hela laget. Redan i tredje minuten resulterade det i ett friläge, där Vidar var påpassligt ute och räddade men det ville sig inte bättre än att bollen studsade på anfallaren och in i mål. Tre minuter senare rasslade det åter i nätet då Hovslätt gjorde 2-0 på ett fint inspel snett inåt bakåt till fristående spelare. 3-0 lät inte vänta på sig och nio minuter in i matchen var uppförsbacken brantare än den mytomspunna skidbacken Väggen. Hur tog Vistaspelarna det? På helt rätt sätt! I trettonde minuten drog Viggo runt på kanten och slog ett hårt inlägg som tog på först en bortaspelare och sen en hemmaspelare innan bollen hittade till Vide G som snyggt placerade in reduceringen till 3-1. Bara en minut senare fick hemmamålvakten vittja nätet igen då Wide NS kom fri från halva plan och retfullt enkelt rullade in bortalagets andra mål. Hovslätt stannade ofta kvar med en anfallare vid Vistas straffområde och i den sextonde minuten fick de valuta för det "fultricket" då en ensam anfallare förvaltade en långboll och fri med Vidar gjorde han inga misstag. Domaren blåste för paus vid ställningen 4-2.

2:a halvlek
I halvlekens första minut drev Jonathan in bollen mot mitten och avslutade distinkt strax utanför straffområdet lågt i målvaktens vänstra hörn. Där och då kändes det som att bortalaget tog initiativet men tre snabba hemmamål, där ett av dem föranleddes av att Vista-spelarna stannade upp då de trodde att bollen gick ut till inkast (vilket den gjorde), drog ner ridån och kämpaglöden var som bortblåst. Resten av halvleken visade hemmaspelarna återigen upp ett fint passningsspel och satte Vidar på prov som stod för flertalet fina räddningar. Trots det rullade ytterligare ett par bollar in och ställningen var 8-3 efter andra halvlek.

3:e halvlek
Vid sidlinjen var vi alla överens om att försöka vinna sista halvleken, men tyvärr var det enbart tomma ord. Så som det ofta blir när man ligger under tappas fokus och inställning. En del spelare försöker göra allt själva och en del vill helst lämna över ansvaret. Hovslätt utnyttjade det mentala övertaget till fullo och producerade ytterligare fem mål i en halvlek vi helst vill glömma. Slutresultatet skrevs till 13-3.

Sammanfattning
I den här matchen var motståndaren klart bättre och resultatet är inte mycket att säga om, även om siffrorna blev lite väl stora till slut. Det vi får ta med oss är att vi faktiskt kämpar oss in i matchen efter ett stort underläge och har ett par lägen att kvittera, mycket starkt. Efter en sån upphämtning blir det desto tuffare att komma tillbaka igen när vi släpper till några enkla mål. Hemmalaget förflyttade också boll väldigt bra, vilket gjorde att Vista-spelarna fick springa väldigt mycket. Vi tar också med oss att vi måste spela till domaren blåser. Bollen som borde blivit ett inkasst till oss blev istället till mål för motståndarna. Det var också efter det målet kämpaglöden försvann helt. Hovslätt är förmodligen den tuffaste motståndaren men vi ska allt ge dem en ordentlig match när de besöker Vistavallen i höst. Med publikens stöd är allt möjligt!